Dec 2, 2010

Osmanlı'yı Satan Filistin'e Destek Veren Türk Halkı

8 Şubat 2006 tarihinde, bir web sitesinde yer alan ve aradan geçen 5 seneye rağmen hâlâ yorumlar aldığım yazımı burada paylaşmak istedim.
O dönem, siyaset ve politika; şu andaki yerinde değildi.

babam, 1967 senesinde türkiye'ye gelip iki yıl türkçe'yi öğrendikten sonra istanbul üniversitesi çapa tıp fakültesi'nde tıp eğitimi almaya başlar. ve ne zaman türk halkı hakkında, eskiden böyle değildi tarzında bir konu geçse, o yıllarda istanbul'u ve türkiye'yi çok iyi gözlemlemiş bir yabancı gözüyle pek çok şey anlatır. anlattığı iki hikayesi vardır ki, ne zaman tekrar duysam her seferinde gözlerim yaşarmaktadır.
babam asistanken, filistin için kızılay kan bağışı kampanyası başlatır, amaç orada israilliler'in acımasızlıklarına direnen yaralılara yardım eli uzatabilmektir. babam kalkar, kan vermek için sıraya girmek ister. sıraya giremeden yoğunluktan ötürü kan alması için çağırılır. ve babam, o zaman, bu kuyruğun, çapa'dan fatih'e uzandığını, yurdum insanının kardeşlerine kanını gönderebilmek için ayakta, soğukta ve saatlerce beklemeyi göze aldığını anlatır.
bir diğeri de, 1974 kıbrıs harbi'nde gönüllü olarak askerlik yapabilecek eli silah tutanları ordu kaydetmek ister. babam da gönüllü yazılmaya gider. türk tebâsına geçmiş olmasına rağmen, aslında bu ülkede doğmamış ve türk olmayan kendi gibi onlarca insan görür, hepsi doğunun -evet efendim, bir kısım zavallının bizi satan, arkamızdan vuran dedikleri müslüman- arap ülkelerinden gelmiş gençlerdir. ama onlar için gerek din, gerek osmanlı zamanındaki kan bağı önemlidir ve kendilerini bu sadece doydukları ülke için ateşe atmaya hazır insanlardır.

savaş zamanında, parası olmadığı için türkiye'ye yardım gönderemeyen pakistanlı kadının, pazara çıkıp kucağındaki bebeği sırf bize yardım etmek için satmaya çalıştığını gösteren resimler, görüntüler, hala kanallarda gösterilmektedir. aynı pakistan değil midir ki, savaş zamanında kadınlarının parmaklarından alyanslarını çıkartıp bize yardım edebilme umuduyla gönderdikleri. o pakistan değil mi, deprem acısını hafifletmek için en çok desteğin türkiye'den gittiği ülke. kurbanları orada kesen, battaniye, ilaç, gıda malzemesi gönderen bir ülkenin çocuklarıyız.

şimdi kalkıp, avrupa'nın, amerika'nın ortadoğuyu karıştırmak için ne tür taktiklere başvurduğunu gerek karikatür, gerek kimyasal silah adı altında çırpındıklarını görüp, doğumuzda kalanlara tükürüp batımızda kalanların bir yerlerini yalamaya devam mı etmeliyiz. hadi diyelim ki araplar arkadan vurdu, filistinliler sattı vesaire, kurtuluş savaşında bu ülkeyi dört bir yandan şu anki avrupa birliği ülkelerinin yarısın işgal etmiş olduğunu niye unutuyoruz?

No comments: